Work and Care

Staff Leasing Agency

Poslednjih godina na teritoriji Srbije evidentno je prisutan nedostatak radne snage u više privrednih grana.

Taj nedostatak se naročito vidi u građevinarstvu, shodno povećanju gradilišta širom  zemlje, gde nedostaju svi profili građevinskih radnika.

Takođe veliki nedostatak radne snage se oseća u ugostiteljstvu, gde evidentno nedostaju pomoćni radnici, kao i radnici u sektoru higijene.

Obzirom na demografsku situaciju i nemogućnost nalaženja domaće radne snage, Agencija za privremeno zapošljavanje “WORK and CARE” je uvrstila u ponudu svojih usluga i pomoć pri zapošljavanja stranih državljana na deficitarnim pozicijama.

Zaposljavanje stranaca može biti korisno iz nekoliko razloga:

  1. Popunjavanje praznina u radnoj snazi: Stranci mogu pomoći u popunjavanju praznina u radnoj snazi koje lokalno stanovništvo ne može ispuniti..
  1. Doprinos raznolikosti: Zapošljavanje stranaca može doneti raznolikost u radu. Raznolikost može doneti nove perspektive, ideje i prakse u radnom okruženju, što može biti korisno za poslovanje i društvo u celini.
  1. Povećanje konkurentnosti: Kroz zapošljavanje stranaca,kompanije mogu povećati svoju konkurentnost na tržištu. Stranci mogu doneti nove veštine i znanja koja nedostaju lokalnoj radnoj snazi, što može poboljšati produktivnost i kvalitet usluga.
  1. Ekonomski doprinos: Zaposljavanje stranaca može imati pozitivan ekonomski učinak, jer strani radnici doprinose rastu ekonomije kroz poreze i potrošnju.

Posle pojave mnogih nelicenciranih pravnih i fizičkih lica koji su dovodili radnu snagu bez ikakvih kontrola i poštovanja zakonske regulative, desilo se da mnoge kompanije imaju negativan stav prema dovođenju stranaca, bez obzira na potrebu.

Zato ovakvu uslugu treba da potražite isključivo kod LICENCIRANIH Agencija, koje pored neophodnih DOZVOLA, imaju obavezu  da poštuju ZAKONSKU REGULATIVU.

Agencija “WORK and CARE” može vam pomoći na dva načina:

  1. Profile radnika možemo samo uvesti za vaše potrebe, čime vas oslobađamo ispunjavanja formulara oko viza, boravišnih dozvola, kao i radnih dozvola
  2. Radnike koji su vam potrebni možemo uvesti za vaše potrebe i uputiti ih kod vas na rad onoliko koliko to iziskuju vaše potrebe.

Bez obzira koji profil zaposlenih vam je potreban, da li su u pitanju pomoćni radnici, kvalifikovani radnici ili visokokvalifikovan kadar, mi smo tu da vam pružimo svaku vrstu pomoći I da odgovorimo na sva vasa pitanja.